Eten & Drinken

Waar liefde de tafel dekt, smaakt eten het best.

"De ontdekking van een nieuw gerecht draagt meer bij tot het menselijk geluk dan de ontdekking van een nieuwe ster."

Anthelme Brillat-Savarin

Hét verschil tussen een B&B en ons Bommels Dijkhuis komt hier echt tot uiting ! Na ons à la carte ontbijt stopt onze gastvrijheid ook op het gebied van eten & drinken zeker niet.
Met, zoveel als mogelijk, lokaal en duurzaam geproduceerde verse producten verzorgen wij desgewenst een Bommels Lunchpakket, een hapje en een drankje aan het eind van de dag of een verrassende maaltijd in de avond.

Ontbijt

Ontbijten bij het Bommels Dijkhuis is een feestje!

Ons ontbijt staat garant voor een gezonde start van de dag. Wij maken zoveel als mogelijk gebruik van verse biologische streekproducten en variëren dagelijks de samenstelling van deze  maaltijd.

Wij serveren een heerlijk en gevarieerd ontbijt voor € 10,00 per persoon. Daarnaast bieden wij verrassende warme bijgerechten aan tegen een meerprijs.

Het ontbijt wordt in de ontbijtruimte op de begane grond geserveerd tussen 7.00 en 10.00 uur, maar voor de vroege vogels of uitslapers onder ons, maken wij met alle plezier hier een uitzondering op.

Mocht je dieet wensen hebben dan kun je deze bij de reservering bekend maken. Wij zullen onze uiterste best doen om hier aan te voldoen.

Picknick Arrangement

Rust, ruimte en rivieren................. op de fiets door rivierenland en samen picknicken in de uiterwaarden van Maas of Waal. Bootjes kijken en lekker wegdromen op één van de vele zandstrandjes aan het water.

Je gaat op pad met onze Bommelse fietsen; luxe toerfietsen met 3 versnellingen en een fietsdrager voor de picknickmand.

De picknickmand is compleet met picknickplaid, servies, bestek, servetten, afvalzak en gevuld met;

  • Biologische perensap
  • Bronwater
  • Fruit van het seizoen
  • Vers brood
  • Diverse kaasjes
  • Salade
  • Tomaatjes, olijven en droge worst

Prijs per persoon : € 30,= incl. fiets. (Rosé, witte of rode wijn tegen meerprijs)

Heb je eigen fietsen en wil je alléén de picknickmand, dan bedraagt het arrangement €17,50 per persoon.

Wil je het iets eenvoudiger houden dan is ons lunchpakket à € 7,50 per persoon misschien een optie.

Belangrijk:

Laat geen afval achter, maar neem alles weer mee terug! Wij zorgen dan voor een verantwoorde afvoer. Houd onze uiterwaarden alsjeblieft schoon en netjes!

De Maas en Waal zijn erg gevaarlijke rivieren! Door de natuurlijke stromingen en de scheepvaart kan je zomaar verrast worden met soms wel heel vervelende gevolgen. Geniet gerust van de mooie rustige strandjes maar ga in géén geval verder dan kniehoogte het water in!                                                                  

 

 

Table d’Hôtes

Zolang COVID-19 ons allen parten speelt kan je alle dagen van de week gebruik maken van onze Table d’Hôtes. Dat wil zeggen dat wij, alléén voor logerende gasten van Bommels Dijkhuis, een dagelijks wisselend drie-gangen menu serveren ad. € 30,= of een dagschotel voor € 20= per persoon.

Samen reizende gasten (minimaal 6 personen) kunnen eventueel een voorkeur aangeven voor de samenstelling van het menu.

Het diner wordt vanaf 18.30 uur in de eetkamer van het gastenverblijf geserveerd. Bij goede weersomstandigheden kan dit ook op het terras of in de tuin.

Ook hier geldt natuurlijk dat wij in geval van dieet wensen zullen proberen om het menu voor je aan te passen. Geef dit wel aan bij je reservering !

Doe-Het-Zelf BBQ arrangement

Bij de juiste weersomstandigheden is het mogelijk om gebruik te maken van ons DHZ-BBQ arrangement. Het diner bestaat dan uit een ruim en gevarieerd vleesassortiment van de plaatselijke slager, sausjes, stokbrood, 2 verschillende salades uit eigen keuken. U bereidt het vlees zelf op onze luxe BBQ in de tuin.

De kosten hiervan bedragen € 25,= per persoon.

Open Bar

Tijdens onze “verkenningsreizen” maakten wij op het eiland Madeira kennis met het fenomeen “Honesty bar”.

Het is een onbemande bar waarbij je zelf eerlijk noteert wat je verbruikt hebt, hetgeen later bij je vertrek wordt afgerekend.

Dat leek ons een prima plan voor het Bommels Dijkhuis ! Alleen de naam hebben we veranderd in "Open Bar".

Daarom staat er in de ontbijt/dinerruimte van het gastenverblijf een ruime buffetkast met koelkast voorzien van diverse drankjes en snacks. Je kan hier zolang je bij ons logeert, gebruik van maken. Wij gaan uit van je eerlijkheid en dat je je consumpties noteert op het daarvoor bestemde formulier. Proost !

Borrelhapjes

Vraagt de gelegenheid, naast het glaasje wijn of bier, toch om iets extra’s? Informeer gerust bij ons wat wij voor jullie op dat moment in huis hebben om je borrel compleet te maken.